Info. dakluiken

Info. dakluiken Dakluik - daktoegang Gorter® dakluiken, professioneel en veilig

Toegang tot het dak via dakluiken of een dakluik met vaste trap, schaartrap - zoldertrap of veiligheidsladder.

De veiligste weg naar het dak gaat door het gebouw omdat men dan gebruik kan maken van de verdiepingstrap of de lift. Daarna zorgt een Gorter® dakluik voor de toegang tot het dak, waarbij  de laatste meters worden afgelegd via een vaste trap, schaartrap - zolder-/vliezotrap of veiligheidsladder.
Gorter® dakluiken kunnen, zonder het dakbeeld te verstoren, eenvoudig in het ontwerp c.q. dak worden geïntegreerd en zijn bovendien kostenbesparend.

Veiligheid Gorter® dakluiken

Met een Gorter dakluik heeft u een daktoegang die aantoonbaar aan de strengste internationale veiligheidseisen voldoet. Enkele veiligheidskenmerken van de dakluiken:

Bediening van het dakluik met één hand, max. inspanning 5 kg duw- of trekkracht. Automatische vergrendeling van het dakluik in openstand. De op het binnendeksel gemonteerde diagonale handgreep biedt houvast bij de op- en afstap. Als u zich op het dak bevindt biedt het gesloten dakluik complete bescherming tegen invalgevaar. Het dakluik opent met openingshulp en sluit met terugvalremming. Het deksel kan niet plotseling terugvallen.

Degelijke en betrouwbare dakluiken

Weer- en windbestendige afwerking. Flexibele wind- en waterdichte dubbele afdichting rondom tussen deksel en opstand. Roestvast (RVS) stalen scharnieren. Cilinderslot met Eurocilinder en 3-puntvergrendeling vanaf een openinglengte van 1500 mm. Thermisch geïsoleerde en gescheiden aluminium constructie (octrooi aangevraagd). Montage op geïsoleerde en ongeïsoleerde daken van beton, staal en hout. Max dakhelling tot 30°.

Daktoegang: dakluik type RHT en ladder type EL/OL
Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media